Bestandsbeheer

U heeft 2 verschillende mogelijkheden om uw bestanden op het internet/ uw webruimte te krijgen.

FileZilla voor Windows

Hierboven ziet u een schermafbeelding van FileZilla voor Windows. Deze kunt u hier downloaden. FileZilla kan eenvoudig gebruikt worden om bestanden van A naar B te zetten waarbij A uw computer is en B onze server.

Een verbinding opzetten is zeer eenvoudig. Vanaf linksboven gezien bij host te beginnen vult u uw domeinnaam in (zonder http:// ervoor). Vervolgens bij gebruikersnaam de gebruikersnaam die staat in de mail die u van ons heeft ontvangen tijdens uw aanmelding (deze is gelijk aan de CPanel logingegevens.) vervolgens uw wachtwoord (deze is gelijk aan uw CPanel logingegevens.) en klikt u op: Snelverbinden (quickconnect.)

In het rechtervenster moet u even de map public_html openen. Alles wat u in deze map plaatst zal zichtbaar worden onder uw domeinnaam.

Aan de linkerkant kunt u de bestanden die op uw computer staan overslepen naar het rechter venster. De bestanden zullen dan gekopieerd worden.

CyberDuck voor Apple OSX

Hiernaast ziet u een schermafbeelding van CyberDuck voor OSX, deze kunt u via de Appstore gratis downloaden.

De velden die u moet invullen zijn:

Server: Hier vult u uw domeinnaam in (zonder http:// ervoor).

Username: Deze gebruikersnaam staat in de mail die u van ons tijdens uw aanmelding gehad heeft en is gelijk aan uw CPanel logingegevens.

Path: hier kunt u zetten: /public_html/

Hierna kunt u de verbinding tot stand brengen en dan zal u gevraagd worden om een wachtwoord. Deze staat in de mail die u van ons tijdens uw aanmelding ontvangen heeft. (deze is gelijk aan uw CPanel logingegevens .)

Bestanden beheren met bestandsbeheer van CPanel

Een andere optie om uw bestanden te plaatsen te bewerken en te beheren is via de bestandsbeheer van CPanel. Het voordeel is dat u dan niet afhankelijk bent van software die draait op uw computer dus u kunt dit vanaf elke computer uitvoeren met een actieve internetverbinding.

Als eerste logt u in op het CPanel door /cpanel achter uw domeinnaam te zetten. Uw gebruikersnaam en wachtwoord vindt u in de e-mail die van ons heeft ontvangen tijdens uw aanmelding bij ons.

Aangekomen in bestandsbeheer welke zal openen in een nieuw tabblad zoals hierboven afgebeeld.

Hier kunt u actief bestanden beheren. U kunt:

  • Bestanden en mappen aanmaken/bewerken/verwijderen.
  • Bestanden en mappen verplaatsen/kopiëren.
  • CHMOD rechten instellen.
  • Bestanden inpakken en uitpakken.
  • Een html pagina bewerken met een WYSIWYG editor.
  • PHP en andere scripting pagina’s bewerken met de code editor.

 

Ook kunt u bestanden makkelijk uploaden door ze in de uploader te slepen vanaf uw computer of ze zelf te selecteren.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze bestandsbeer en/of hoe u bestanden op uw account plaats? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Webhosting Limburg

© 2016 Zenid.net / webdesign & photography by 3DG-RECLAME.nl

back to top