E-mail en Zenid.net

Wij weten als geen ander hoe belangrijk e-mail voor u en uw bedrijf zijn, daarom besteden wij hier veel aandacht aan en bieden wij de meest uiteenlopende ondersteuning voor zowel werken op locatie als onderweg.

Ondersteuning voor POP3 & IMAP

Hoewel IMAP tegenwoordig steeds meer zijn intreden doet en we dit mail protocol steeds vaker als standaard protocol zien bieden wij ook nog steeds ondersteuning voor POP3 mail. Even kort uitgelegd wat deze 2 protocollen precies van elkaar scheiden:

IMAP

E-mail berichten worden in uw eigen e-mail client getoond maar staan opgeslagen op de server. Dit heeft als voordeel dat u makkelijker kunt werken met verschillende computers en mobiele apparaten in 1 mail account. Ook wanneer uw eigen computer, laptop of mobiele apparaat stuk gaat heeft u geen risico uw e-mail berichten te verliezen. Deze staan immers niet daadwerkelijk op uw eigen computer en kunnen daardoor in een handomdraai waar allemaal beschikbaar staan in uw nieuwe computer, laptop of mobiele apparaat. Er is echter 1 nadeel aan IMAP en dat is dat het meer ruimte op uw account kost omdat berichten blijven opgeslagen op onze servers. Uitbreiden van uw pakket is altijd zonder problemen per direct mogelijk mocht dit nodig zijn.

POP3

Bij POP3 worden uw e-mail berichten daadwerkelijk gedownload naar uw eigen computer en opgeslagen in een bestand op uw harde schijf. Nadeel van deze methode is dat de berichten op uw eigen computer, laptop of mobiele apparaat worden opgeslagen, mocht deze stuk gaan dan bent u al uw e-mails kwijt. Voordeel van POP3 is wel dat het u verder geen schijfruimte op uw webhosting account kost en dus geen plaats in beslag zal nemen op de server.

We zien trouwens dat veel nieuwe e-mail clients zoals de standaard e-mail client van Windows 10 nog enkel ondersteuning heeft voor IMAP.

Eigen SMTP server

Bij Zenid.net kunt u altijd gebruik maken van een eigen uitgaande SMTP server. Dit betekend dat u in staat bent berichten ook te verzenden over uw eigen domeinnaam. Dit kan standaard via poort 25 maar dit kan ook op poort 26 omdat in het verleden enkele providers hebben besloten om geen vreemde (niet eigen) smtp servers meer toe te laten op poort 25. Daarom is door ons poort 26 in het leven geroepen als 2e uitgaande e-mail poort.

Secure e-mail

Bij ons kunt u standaard gebruik maken van SSL/TLS ondersteuning voor zowel IMAP als POP3 als SMTP.

Mobiel werken altijd en overal onderweg

Mobiel werken en onderweg even snel een e-mail beantwoorden is ook iets waar wij een steeds grotere toenamen in zien groeien en wat steeds meer een standaard voor veel mensen wordt. Daarom bieden wij voor alle bekende mobiele apparaten ondersteuning voor e-mail.

U kunt uw e-mail account instellen op:

Webmail

Net zoals bij Gmail en Windows Live mail (Hotmail) kunt u ook bij ons gebruik maken van 3 verschillende webmail programma’s om uw e-mails overal en altijd te beheren waar u ook bent. Dankzij webmail kunt u 24/7 op uw e-mail account inloggen op elke willekeurige PC en/of laptop.

Webmail maakt het ook mogelijk om gezamenlijk snel en makkelijk in 1 mailbox te werken overal en waar u maar wilt.

U heeft bij ons een 3tal keuze uit 3 verschillende webmail programma’s zodat u altijd kunt afstemmen op het programma dat het beste bij uw wensen past.

Controle

U heeft zelf via ons CPanel 24/7 controle over al uw e-mail accounts. U kunt in een oogopslag inzien hoeveel MB er reeds in gebruik is in uw mailbox maar ook kunt u gebruik maken van scripts die u helpen bij het automatisch instellen van uw e-mail account in een e-mail client die u gebruikt.

Spamfilters

Standaard maken wij al jaren gebruik van SpamAssassin. Deze spamfilter heeft zich afgelopen jaren als zeer betrouwbaar bewezen waarbij een van de belangrijkste kenmerken is dat deze een perfecte balans weet te leggen tussen spam en berichten die wel van belang zijn. U hoeft dus niet bang te zijn dat er zomaar belangrijke mails in de spamfilter verdwijnen of dat u e-mails mis gaat lopen. De standaard instelling met spamscore 5 is precies de juiste balans tussen spam en niet spam. Mocht het toch net even wat strenger of juist losser moeten dan kunt u deze score altijd zelf bijregelen.

Ook is het mogelijk om zelf filters aan te maken op berichtinhoud, onderwerp, afzender en nog veel meer.

Ondersteuning voor SPF records en DKIM

Wij bieden ondersteuning voor SPF en DKIM records. Deze instellingen voorkomen bijvoorbeeld dat berichten die u verzend niet bij de ontvangers direct in de spambox terecht komen. Ook helpt DKIM uw e-mail account beter te identificeren bij zowel verzenden als ontvangende e-mail servers.

Maar er is meer!

Buiten de genoemde en belangrijkste ondersteuning betreft e-mail is er nog veel meer ondersteuning. Zo is er bijvoorbeeld ondersteuning voor: mailinglijsten, catch-all e-mail, filters, MX record aanpassing, automatisch beantwoorden, doorsturen. En meer!

© 2016 Zenid.net / webdesign & photography by 3DG-RECLAME.nl

back to top