Lets' Encrypt

Let’s Encrypt is een nieuwe dienst die sinds 2015 gelanceerd is. Het is een nieuwe dienst die geheel gratis is en volgens een soort van opensource structuur werkt. Of te wel: die iedere websitebeheerder de mogelijkheid geeft om zijn/haar website te beveiligen met een https:// verbinding en dus te voorzien van een SSL certificaat.

Meer informatie over dit project kunt u hier lezen: https://letsencrypt.org/

Zenid & Let's Encrypt

Om gebruik te maken van Let’s Encrypt is er een stukje kennis, installatie en software nodig. Wij van Zenid.net nemen u deze moeilijke stappen volledig uit handen en hebben een extra pagina in uw CPanel toegevoegd onder de naam: Let’s Encrypt. Deze pagina geeft u makkelijk en snel de mogelijkheid om met slechts een paar klikken een Let’s Encrypt certificaat te installeren op uw domeinnaam, en/of subdomeinnaam. Er is geen limiet! U kunt voor elke gewenste domeinnaam en subdomeinnaam een SSL certificaat installeren en uw website voorzien van een https:// verbinding.

U hoeft verder geen technische kennis te hebben, alle koppelingen en communicatie van het genereren van de CSR key wordt allemaal voor u automatisch gedaan.

U heeft geen speciaal pakket nodig bij Zenid.net om gebruik te kunnen maken van de Let’s Encrypt SSL certificaten. Alle klanten bij ons met een CPanel login kunnen er gebruik van maken met ingang vanaf vandaag.

Dat de nieuwe dienst van Let’s Encrypt zeer succesvol is, is hier te lezen.

Google zal websites met SSL belonen met betere vindbaarheid en hoger laten scoren.

De certificaten van Let’s Encrypt worden door alle browsers ondersteund. zie dit artikel.

Hoe installeert u het.

1Login op uw CPanel. en klik dan onder beveiliging op: Let’s Encrypt.


Screenshot_27

2

Kies vervolgens de domeinnaam waarop uw het SSL certificaat wilt installeren.


Screenshot_28

3U kunt nu gebruik maken van uw beveiligde verbinding.


 

Screenshot_26

© 2016 Zenid.net / webdesign & photography by 3DG-RECLAME.nl

back to top