15 feb

Hoe WordPress installeren met slechts een paar klikken.

WordPress installeren op uw hostingaccount in slechts een paar klikken

Bij Zenid.net hebben al onze klanten de mogelijkheid om via het CPanel slechts in een paar klikken de meest bekende php systemen te installeren zoals: Joomla, Drupal, WordPress, Magento en meer.

De populariteit van WordPress is afgelopen jaren sterk toegenomen en is vandaag de dag een van de meest gebruikte CMS systemen van dit moment! Dit heeft er vooral mee te maken dat het erg gebruiksvriendelijk is en dat men er vele kanten mee op kan in de zin dat er erg veel thema en plugins voor te vinden zijn welke zeer eenvoudig met slechts een klik geïnstalleerd kunnen worden.

We krijgen regelmatig de vraag op onze helpdesk hoe men WordPress kan installeren. Daarom gaan we in deze handleiding uitleggen hoe u dit moet doen.

  1. We beginnen met het inloggen op het CPanel. dit is het controlepaneel waarmee u grip heeft op al uw hostingzaken binnen uw account. U kunt inloggen op CPanel door /cpanel achter uw domeinnaam te typen in uw browser. Indien u de inloggegevens niet meer heeft of weet neem dan even contact met ons op voor nieuwe.
  2. In CPanel moet u even kijken onder: Software en dan klikken op: Softaculous Apps installer.
  3. U ziet nu onder: Top scripts al WordPress staan.
  4. Ga met uw muis op het WordPress logo staan en klik dan op: Installeren.
  5. Wat nu belangrijk is zijn de volgende stappen. Domein: Geef hier aan op welke domeinnaam uw WordPress wilt installeren. Folder: laat deze geheel leeg als u WordPress op uw hoofddomeinnaam wilt installeren en geef anders een map naam in indien u hem wilt installeren in een bepaalde map.
  6. Volg verder alle stappen en vragen in de velden op en let hierbij vooral even op dat u de optie: Limit Login Attempts (Loginizer) aanzet. Deze staat onder select plugins.
  7. Na het op installeren geklikt te hebben onderaan zult u naar een paar seconden een overzicht van uw installarie van WordPress krijgen met de link naar uw administrator deel.

Mocht u er ondanks deze handleiding er toch niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op.